ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

03/10/2016

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 

Την Κυριακή 3/10/16 με μεγάλη χαρά παρακολουθήσαμε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ),την έκθεση «Γιάννης Μόραλης-Χρήστος Καπράλος, μία φιλία ζωής και τέχνης»...
 
Η έκθεση δίνει έμφαση τόσο στα έργα των δύο αυτών μεγάλων καλλιτεχνών, όσο και στη μεταξύ τους σχέση, η οποία ακολουθεί μια παράλληλη πορεία. 
 
Οι δύο καλλιτέχνες ύστερα από την Αθήνα, ξαναβρίσκονται στο Παρίσι, όπου παρακολουθούν τα μοντέρνα κινήματα, αλλά παραμένουν πιστοί στις κλασικές αξίες. Το 1939 επιστρέφουν στην Ελλάδα, όπου συνεχίζουν τον διάλογό τους με τον κλασικισμό σε όλη την διάρκεια της Κατοχής. 
 
Στην έκθεση είχαμε την χαρά να συναντήσουμε μια επιλογή από 18 χάλκινα έργα του Καπράλου που παρουσιάζονται πλάι σε μια μικρή αναδρομική του Μόραλη
 
 
50 αριστουργήματα του ζωγράφου, που προέρχονται κυρίως από τη μεγάλη δωρεά του στην Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και από ιδιωτικές συλλογές, εικονογραφούν την πορεία από τα πρώιμα έργα του έως την κλασική αφαίρεση των τελευταίων χρόνων.
 
 
Μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από το χώρο της έκθεσης όσο και από το Ίδρύμα Σταύρου Νιάρχου και ελπίζουμε σε επόμενη εξόρμηση μας σε αυτό το σύγχρονο κέντρο πολιτισμού!

20/01/2019

Circus Atmosphere

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ
3E
Agrino
Bingo
Chipita
Dianik
Elbisco
Eva Beauty
Fedon / Φαίδων
Flokos
Creta Farms
In.gr
Karamolegos / Καραμολέγκος
Kerino
Kontoveros
Konva
Loux
Melissa - Kikizas
Procter & Gamble
Paliria / Παλίρροια
Pizza Fan
SNF / Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου
Delfini / Το Δελφίνι
Trata / Τράτα
Unilever Hellas
Κομμωτές Καρδιάς
Village Cinema
Protothema / Πρώτο Θέμα
Yiotis / Γιώτης
Papadopoulou / Παπαδοπούλου


Ευχαριστούμε θερμά τον  desmos  για την πολύτιμη προσφορά του.


Επικοινωνία

Φωκαίας 3, 18547, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 210 4828162, Fax: 210 4826064
email: pixida@hotmail.com

Ακολουθήστε μας